Tuesday, July 21, 2015

Olafur Eliasson's Grotto

Our favourite piece of art at the Fondation Louis Vuitton is Eliasson's Grotto built into the basement of Frank Gehry's building.
It begins as a cascade of irregular waves from the children's wading pool just outside the building.
The cascade flows into a basin at the foot of the art gallery
and leads to the "grotto" area lined with mirrors and yellow backlit panels.
In the grand style of grottos visitors become part of the grotto's entertainment.
John catches me catching the museum guard walking along the narrow walkway between
the mirrors and the water channel.
The pictorial possibilites seem endless.
Olafur Eliasson's work is always a pleasure.

2 comments:

  1. Amazing! Got to see this! ;-)

    ReplyDelete
  2. Indeed you must see, rarecat. We loved Mr Eliasson's contribution to the building.

    ReplyDelete